Välkommen till ett växande
och beräknande företag!


Tau Beräkning utför tekniska
beräkningar för att garantera
produkters säkerhet och kvalitet,
förkorta utvecklingstider samt
komplettera provning.

 

Vi har lång erfarenhet att arbeta
med beräkning och simulering
inom hållfasthet (FEM) och
strömning (CFD).

 

 

 

 

$('#slide139').cycle({
    				fx:      'fade',
					timeout:  10000,
					speed:    500,
					random: 0,
					cleartypeNoBg: true
					});
		
 

Deva Mecaneyes förvärvar Tau Beräkning

2018-11-02

Tillväxtbolaget Deva Mecaneyes förstärker sin position som ledande ingenjörsbyrå genom att förvärva Tau Beräkning. Deva Mecaneyes är en stark och välkänd samarbetspartner för industriföretagen i Mälardalen och genom förvärvet av Tau Beräkning förstärker de sitt erbjudande inom tekniska beräkningar och åtaganden. Tau Beräkning är ledande i Mälardalsregionen på tekniska beräkningar avseende dimensionering och verifiering av produkter.

 

- Nu tar vi nästa steg i vår tillväxtresa. Genom förvärvet av Tau Beräkning förstärker vi vårt ingenjörsteam med spetskompetens. Vi bygger en stark utvecklingshub i Västerås med specialister inom produkt- och produktionsutveckling och Tau Beräkning är ledande inom sin nisch. Vi ska bli bäst i Sverige på att öka industriföretagens utvecklingstakt, säger Magnus Welén, VD på Deva Mecaneyes.

 

Båda bolagen ser stora möjligheter i och med förvärvet. Magnus Ahlbäck, VD på Tau Beräkning berättar:

- Tau Beräkning har under 15 år positionerat sig inom avancerad teknisk beräkning och vi får nu möjlighet att jobba tätare i projekt från start till leverans där Deva Mecaneyes levererar kompletta utvecklingsprojekt. Att även få vara med att bygga upp en stark utvecklingshub inom åtagandeprojekt är rätt väg för oss.

 

Deva Mecaneyes har sedan 2014 mer än dubblerat sin omsättning och genom förvärvet av Tau Beräkning blir man närmare 90 anställda i Västerås.

 

- Västerås starka position som ingenjörsstad och att Deva Mecaneyes har stark lokal förankring genom sin ägarstruktur gör att det är rätt att växa i Västerås. Tillsammans med Tau Beräkning kan vi nu fortsätta följa våra kunder ut i världen genom så kallad tjänsteexport, genom paketerade specialisterbjudanden. Vi ska som regionens starkaste utvecklingshub driva utvecklingen i ”ingenjörernas Mecka” säger Magnus Welén, VD Deva Mecaneyes.

 

För mer information, kontakta:

Magnus Welén, VD Deva Mecaneyes, magnus.welen@deva.se, 070-593 44 57

Magnus Ahlbäck, VD Tau Beräkning, magnus.ahlback@tauberakning.se, 070-564 17 76

 

Om Deva Mecaneyes
Deva Mecaneyes stödjer ledande industribolag i arbetet med att nå en absolut världsklass genom att leverera kvalificerad kompetens inom produktionsutveckling och produktutveckling. Sedan starten har bolaget levererat över 900 produkter, fixturer och lyftredskap till industriföretag i Sverige. Deva Mecaneyes grundades 1995 i Västerås och ingår i Aros Technology Partner med totalt 225 ingenjörer. I koncernen ingår Tritech Technology AB och Filoprocess AB.

 

Om Tau Beräkning

Tau Beräkning utför tekniska beräkningar för att garantera produkters säkerhet och kvalitet, förkorta utvecklingstider samt komplettera provning. Bolaget har lång och djup erfarenhet av beräkning och simulering inom hållfasthet- och strömningsanalys. Tau Beräkning bildades 2003 och är idag det mest anlitade beräkningsföretaget i teknikstarka Västerås och Mälardalsregionen.
 

Nyhetsarkiv >>